Baltával támadó „ügyféllel” szemben intézkedtek a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres biztonsági őrei


Az Egri Rendőrkapitányság személybejárati ellenőrzési pontjánál 2020. március 05-én egy férfi megöléssel fenyegette az ott szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őrt, majd a nála lévő baltával ütő mozdulatot tett a felállított őr irányába.

A megfenyegetett fegyveres biztonsági őr testi kényszert alkalmazva megragadta a balta nyelét és a tanult önvédelmi fogásokat alkalmazva földre vitte a támadó személyt, míg a szintén a helyszínen tartózkodó, járőr feladatokat ellátó fegyveres biztonsági őr a baltát kicsavarta a támadó kezéből, majd azt biztonságba helyezte. Az elkövetőt, aki folyamatosan aktív ellenállást tanúsított az intézkedés alatt, a fegyveres biztonsági őrök a rendőri erők megérkezéséig rögzített állapotban tartották.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság jogszerűen és szakszerűen intézkedő fegyveres biztonsági őreit, Juhász Antalt és Pálfi Tihamért – április 24-e Szent György napja, a rendőrség ünnepe alkalmából –, kiemelkedő szakmai munkája és helytállása elismeréseként a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Czinege László r. dandártábornok pénzjutalomban részesítette.

Gratulálunk az eredményes intézkedéshez!