2009-ben megalakult az ORFK fegyveres biztonsági őrsége. A film ezzel kapcsolatos információkat ad közre.

2009-ben az első 100 fő rendőrségen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr felvételéről és 4 hónapos képzéséről szól a tudósítás.

Ez a rövid bejátszás azt mutatja be, hogy a roadblockerek, mint a fizikai védelem hatékony részei, a sebezhető és fontos objektumok esetében milyen védelmet képesek biztosítani egy 7,5 tonnás gépjárművel szemben, mely 80 km/óra sebességel akar behatolni a védett objektumba.

E tudósítás arról szól, hogy az ORFK RSZKK bázisán folyó rendőrségi lőkiképzés hogyan zajlik és bepillantást enged a rendőrségnél rendszeresített fegyverek világába is. Több fegyveres biztonsági őrségnek nyilván ismerős lesz a helyszín és a szereplők.

A film a rendőri intézkedéstaktika egyes elemeiről szól. Érdemes megnézni, mivel a fegyveres biztonsági őröknek gyakorlatilag ugyanezeket az elemeket kell elsajátítani az intézkedések és a kényszerítő eszközök alkalmazása során. A film szintén az ORFK RSZKK bázisán játszódik, ott ahol az ország megyei instruktorait is képzik.

A filmben Boros Attila r. főtörzszászlós mutatja be a világhírű SIG-SAUER pisztoly családot. Rendkívül jó fegyver, a világ legjobb maroklőfegyverei közé tartozik.

A bejátszásban a “jó öreg” Kalasnyikov gépkarabély család modernizált változatát mutatják be. Továbbra is rendkívül hatékony és biztonságosan működő lőfegyver.

Nem maradhat el a SIG-SAUER család gépkarabély változata sem, mely szintén egy “csodás” darab.

A magyar Rendőrségnél és sok fegyveres biztonsági őrségnél rendszeresített  P9RC pisztoly bemutatása, részleges szét és összeszerelése látható. Hasznos kisfilm azok számára, akinél ez a fegyver rendszeresítve van.

A filmben az Uzi  9 mm géppisztoly kerül bemutatásra, mely nem csak a magyar Rendőrségnél, hanem fegyveres biztonsági őrségnél is rendszeresítve van.

video leírás