Adomány a Peter Cerny Koraszülöttek Gyógyításáért Alapítvány részére

Májusi konferenciánkon azzal a bejelentéssel éltünk a résztvevők felé, hogy az egyesület elnöksége jószolgálati tevékenységet felvállalva,  társadalmilag hasznos tevékenységet végző Alapítványokat kíván a jövőben támogatni. A figyelem elsősorban olyan tevékenységek felé irányulna, melyek  társadalmilag hátrányos helyzetű, illetve veszélyezettet rétegek megsegítését szolgálja, illetve ahhoz járul hozzá.

A konferencián első ízben összegyűlt 51.000.-ft -ot a közelmúltban adta át Szigeti Lajos elnök és Giczi István alelnök a Peter Cerny a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Alapítványnak. Az Alapítvány több mint két évtizede a koraszülött csecsemők mentésére szakosodott és az ország egyharmadában látja el e feladatát. Az átadást megelőzően baráti hangulatú beszélgetés zajlott le, melyen dr. Somogyvári Zsolt neonatológus szakorvos az orvostudományok kandidátusa mutatta be az Alapítvány tevékenységét. Betekintést nyerhettünk abba a tevékenységbe, melyet nap, mint nap végeznek annak érdekében, hogy rászoruló a kis csöppségek életesélyei javuljanak és képesek legyenek egészségben felnőni. Bemutatta számunkra a 24 órás ügyeletüket, az Alapítvány gépkocsiparkját és annak felszereltségét. Ámulatba ejtett bennünket az, hogy ezekben a mentőautókban gyakorlatilag egy kis intenzív osztály működik és minden apró részletre gondoltak, ami a csöppségek szállításának biztonságát garantálja.

dav

Örömmel töltött el bennünket, hogy hozzá tudtunk járulni az Alapítvány működéséhez a jövőben is folytatni kívánjuk e társadalmilag is hasznos tevékenységünket.