Védelmi Beszerzési Ügynükség Zártkörű Részvénytársaság

Tisztelt Parancsnokok/ Vezető kollégák!
Sokan már biztosan tudjátok és ismeritek, azonban lehet, hogy vannak akik még nem találkoztak azzal, hogy változott a fegyveres biztonsági őrség eszközbeszerzésre vonatkozó eljárási rendje. ( Sajnos minden rendvédelmi szervre ugyanez vonatkozik) Ez elsősorban a parancsnokokat/vezetőket érinti, főleg akik a beszerzésekkel foglalkoznak. Összefoglalnám a lényeget.
A fegyveres biztonsági őrségek vonatkozásában, amennyiben fegyvert, lőszert, kényszerítőeszközöket, lövedákálló sisakt, lövedékálló mellényt, TASER-t…stb. kívántok beszerezni a jövőben, akár létszámbővítés, vagy új őrség létesítése miatt az alábbiakat kell szem előtt tartani. A beszerzéseket egy szervezeten keresztül lehet kezdeményezni és lebonyolítani.
Ez a szervezet a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság (VBÜ). (www.vbuzrt.hu )Állami szerv, melyhez először az oldalukon regisztrálni szükséges, majd egy igen bonyolult (nem egyszerű) folyamaton keresztül lehet benyújtani a konkrét igényeket. Sok mindent kérnek (információkat), ezért az eljárás sajnos nagyon időigényes. Ne legyen senkinek illűziója arra nézva, hogy néhány hónap alatt minden beszerzés megvalósul. Az eljárás hosszadalmas és még hiánypótlásra is felszólíthatnak. Fontos!!! Ezentúl már senki nem szerezheti be önállóan ezeket az eszközöket bárhonnan, pontosabban, ahonnan eddig zökkenőmentesen tette!
Felmerül a kérdés, hogy amennyiben pl. létszámbővítés kapcsán megvannak a jelöltek, levizsgáznak, fel vannak ruházva és megkezdhetik a szolgálatot, úgy mivel teszik ezt. Csupán egy módját látjuk ennek, nevezetesen, ha a felszerelések megérkezéséig, az ujonnan felszereltek azon kollégák eszközeivel látnak el szolgálatot, akik nincsenek szolgálatban(pihenőnaposok). Félreértések elkerülése végett, semmi nem tiltja ezt a megoldást ilyen, vagy más esetekben, amikor vis major miatt nem áll rendelkezésre a megfelelő számú felszerelés. Többek között ez is egy megoldandó feladat a jövőre nézve. Reméljük tudtunk segtő információkat adni a jövőbeni beszerzésekhez. Amennyiben ennek gyakorlati folyamatával kapcsolatban lesz bárkinek kérdése keressen bennünket bátran, folytattunk már le ilyen eljárást.