Konferenciát tartottunk Balatonföldváron

Március 30.-31.-én került megrendezésre immár XIV. alkalommal éves konferenciánk Balatonföldváron a Hotel Jogarban. Rendezvényünknek az előadások és egyéb programok mellett kiemelt színfoltja volt, hogy megemlékeztünk a fegyveres biztonsági őrség és elődszervezetei, az iparőrség és a polgári fegyveres őrség megalakulásának 70.-ik évfordulójáról. Az évforduló kapcsán külön előadást szenteltünk az elmúlt 70 évnek valamint a szálloda előterében az eddig összegyűjtött és fellelt ruházatokból, felszerelésekből, okmányokból, valamint kitüntetésekből, helyben kiállítást rendeztünk.

A már korábban feltöltött és megküldött program alapján zajlottak az előadások.

A konferencia programjának részét képezte továbbá egy pódiumbeszélgetés is, melynek témája a „A fegyveres biztonsági őrök toborzásának aktuális helyzete és módjai a fluktuáció mértéke és csökkentésének lehetőségei. Munkaerő piaci trendek az FBŐ szemszögéből.” A beszélgetés során sok hasznos ötlet és megoldási javaslat hangzott el, illetve többen megosztották a jelenlévőkkel saját tapasztalataikat is.

A konferencia egyik kiemelt eseménye volt, amikor az Egyesület elnöke, három személy részére elismerő oklevelet és díszplakettet adott át. Az elismerést olyanok részére ítélte meg az Egyesület elnöksége, akik hosszú éveken keresztül segítették és támogatták az egyesület munkáját a fegyveres biztonsági őri szakma létrejöttét, továbbá a jogszabályok módosítási tervezetében is kiemelt szerepet játszottak. Így, elismerésben részesült Lakatos Tibor r. dandártábornok Úr, az ORFK Közrendvédelmi Főosztálynak korábbi vezetője, Rácz György tű. ezredes, Belügyminisztérium Közszolgálat-fejlesztési és Stratégiai Főosztály Oktatásigazgatási Osztályának vezetője, valamint Dr. Szabó Lajos Phd. ny.á. alezredes, oktatási szakértő.

A konferencián készült fényképeket, illetve összefoglaló filmet hamarosan közzétesszük.