Ismét lezajlott egy intézkedéstaktikai alapképzés Budapesten

Egyesületünk szervezésében immár harmadik éve folyamatosan  biztosítunk lehetőséget intézkedéstaktikai képzésen való részvételre azok részére, akik egyesületi tagok. A képzés a résztvevők számára térítésmentes, azaz a költségeket az egyesület finanszírozza. Ez évben február 18-22 között került lebonyolításra egy 40 órás intézkedéstaktikai alapképzés(I. modul). A résztvevő 16 fő fegyveres biztonsági őrt, különböző őrségekről javasolták a képzésre. Azzal a nem titkolt szándékkal, hogy akik elvégzik a tanfolyamot és késöbb ennek II. modulját is, azok nemcsak egyéni felkészültségüket növelik, hanem képesek lesznek arra is, hogy mint belső intstruktorok képezzék saját állományukat. A tanfolyamok elindításánal ez volt az egyik fő célkitűzés.

        Az idei képzésen az alábbi szervezetektől vettek részt:

ORFK FBŐ

Mátrai Erőmű Zrt. FBŐ

Ruag Ammotec Magyarországi Zrt. FBŐ

Egri Vármúzeum FBŐ

Budapesti Történeti Múzem FBŐ

BorsodChem Zrt. FBŐ

MTA Központi Fizikai Kutató Intézet FBŐ

A képzésen résztvevők megismerkedhettek az intézkedéstaktika elméleti és gyakorlati tudnivalóival, a jogszabályban biztosítot kényszerítő eszközök jogszerű és szakszerű alkalmazásának témakörében. Szituációs szerepjátékok alkalmazásával erősítették meg az elsajátított tananyagot. Nagy hangsúlyt fektettek a kiképzők az erőszakmentes kommunikációra, mely elsődleges a “törvényvégrehajtók” számára. A képzés első napján megismerkedhettek a résztvevők a Police Medic alapjaival is.

A tanfolyam végén Szigeti Lajos elnök megköszönte az oktatók-kiképzők munkáját, a tanfolyamon résztvevő fegyveres biztonsági őri állomány aktív és példás hozzáállását, majd kiosztotta a tanfolyam elvégzését igazoló okleveleket.