Ismét életet mentettek a Fővárosi Vízművek fegyveres biztonsági őrei.

Gyors, szakszerű beavatkozás a tragédia és a súlyosabb anyagi kár megakadályozására.
A Fővárosi Vízművek létesítményeinek, vízbázisainak védelméről közel 70 éve, 1954 óta gondoskodnak a társaság saját fegyveres biztonsági őrei. Annak köszönhetően, hogy kollégáink lakott területektől távol is rendszeresen teljesítenek szolgálatot, már több alkalommal is segítségükön, lélekjelenlétükön és bátorságukon múlt a bajba jutott emberek élete. Segítettek már eltűnt személy felkutatásában, eltévedt és félig kihűlt ember megmentésében, árvizek idején pedig vagyontárgyak vagy akár emberek, állatok kimenekítésében is.
Ezúttal a Szentendrei-szigeti Őrség két munkatársa, Kis-Juhász Adi és Boros Gábor járőr egy lakástűzből menekítették ki az életveszélybe került tulajdonost.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, fa és út
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és szabadtéri
A szigetmonostori családi ház kéményéből kicsapó, körülbelül egyméteres lángok és a tetőszerkezetből dőlő füst észlelésekor sem volt kérdés számukra, hogy azonnal a bajba jutottak segítségére siessenek. Gyors reagálásuknak köszönhetően nem sérült meg a már menekülni képtelen, a belélegzett füsttől és az ijedtségtől zavartan viselkedő tulajdonos. Boros Gábor járőr haladéktalanul az udvarra kísérte a közvetlen életveszélyben lévő nőt, és felügyelte az állapotát. Kis-Juhász Adi járőrparancsnok pedig a tűzoltóság értesítését követően a lángokban álló házba sietett, mindenekelőtt az esetleges további bent tartózkodók felkutatására. Mivel a házban több személy nem tartózkodott, nekilátott a kályhából indult tűz eloltásához. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a konyhából vödörrel hordott vízzel már eloltotta a kályha közvetlen környezetéből a felső lakrészbe, a kéményre és a tetőszerkezet egy részére is átterjedt tüzet.
Köszönjük a két fegyveres biztonsági őr munkatársunknak, hogy ismét tanúságát adták: a Fővárosi Vízművekre és a Vízművesekre minden helyzetben számíthatnak a szolgáltatási területünkön élők.